Pratexo

Pratexo Logo
Våre fokusområder
IT
Teknologi
Skytjenester
Overvåkning
Strømnett

Jevn strøm av god
energi i Hallingdal

Person med gul hjelm, vernebriller og gule hørselsvern holder en PC i hendene og ser opp med et smil om munnen. I bakgrunnen er det en byggeplass med betongblokker under konstruksjon.

Om Pratexo

Vidju har vært med Pratexo helt fra starten som et resultat av samarbeidet i Dele Health Tech. Noen ganger tar kombinasjonen av gode ideer og teknologi uante veier. Pratexo har utviklet og leverer en unik distribuert skyløsning med edge computing kapabiliteter. Sentraliserte skyløsninger er ikke svaret med to streker under for framtiden - tror både Vidju og Pratexo. Med mer og mer bruk av høyoppløselig sensordata som kreves for å styre alt fra strømnett til autonome biler går det for sakte (og er kostbart) å sende data fra der de oppstår til skyen og deretter tilbake til utgangspunktet.

Pratexo har vunnet flere internasjonale priser, blant annet Edge Computing's "Edge startup of the year 2021" og "ABB electrification startup challenge 2022." Pratexo sørger for at vi kan ta steget inn i framtiden - og kan sikre både fleksibilitet og pålitelighet i blant annet kraftmarkedet og i mange andre bransjer i verden.

Pratexo vil bidra til å transformere verden, og Hallingdal.

Pratexos oppdrag er å tilby akselerasjonsplattformen fra kant-til-sky-løsninger som kreves for å elektrifisere verden og gjøre det mulig for bedrifter og myndigheter å nå sine mest kritiske avkarboniseringsmål.

Kraften til IoT (Internet of Things) vil først bli utnyttet til det fulle når dataene blir brukt der de oppstår. Pratexo legger på kunstig intelligens og  prosesserer dataene lokalt som i sin tur åpner helt nye muligheter samtidig som det sparer miljøet gjennom et betydelig mindre energiforbruk.

Luftfoto av en snødekket skog med en snirklete svart vei med en rød bil.
Adresse Haukelibakken 17, 0775 Oslo
Organisasjonsnummer 924 972 254